Recept på min Vinbärskaka
Goddag Sverige!
Nu ska ni få receptet på min goda Vinbärskaka för det var några som ville ha det.
Hoppas det kommer smaka bra åt er, den är lätt att göra och det går ganska snabbt också.

Receptet på vinbärskakan är mycket enkelt. Vinbärskakan ska vara lite kompakt och knappt genomgräddad när den är klar. Vinbärskakan på bilden skulle kunna gräddats några minuter kortare tid.
Ingredienser:
75 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1,5-2 dl färska eller frysta bär (svarta eller röda och jag brukar köra med frysta bär)
Ca 0,75 dl ströbröd till formen eller kokosflingor, men jag kör med ströbröd
GÖR SÅ HÄR:
Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och ”bröa” den med ströbröd eller kokosflingor. Sätt ugnen på 200 grader och i varmluftsugn 175 grader.
Ta fram en kastrull och smält smöret. Ta av kastrullen från plattan.
Tillsätt det som står i ingredienser förutom vinbär och ströbrödet/kokosflingor. Rör allt till en jämn smet med en sked eller gaffel. Använd inte visp.
Häll smeten i formen. Strö över vinbären. Frysta bär behöver inte tinas.
Grädda kakan i nedre delen av ungnen i 200 grader i 25 min, i varmluftsugn 175 grader i 30 min.Min ugn brukar det ta lite mer än 25 min men man ser när den är klar.Vinbärskakan ska vara lite kompakt och knappt genomgräddad, den ska vara lite gyllengul färg ovanpå ungefär.
Låt vinbärskakan svalna några minuter innan du lossar den från formen. Låte den sedan svalna yttligare med vinbärssidan upp, lägg gärna en bakhandduk över. (Men jag brukar inte göra det tror jag)
Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till.
Här har ni några bilder till, hoppas det ska smaka.

1. Smörj och "bröa" en form, på bilden är det kokosflingor istället för ströbröd.
2. Smält smöret. 3. Blanda ägg, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl med det smälta smöret. Det kan du göra i kastrullen om den är tillräckligt stor. Jag tog en bunke istället.

4. Blanda ihop alltsammans med en sked eller gaffel.
5. Den färdigblandade smeten. 6. Häll smeten i formen.

7. Mät upp vinbären och skölj och torka om de är färska. 8. Strö ut vinbären över smeten i formen. 9. Ställ in i ugnen och grädda vinbärskakan.

10. Den färdiga vinbärskakan i formen. Min kaka stod lite för länge i ugnen och har lite för mycket färg. 11. Servera gärna vinbärskakan med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
Som ni ser är receptet från recepten.se
Hoppas receptet och bilderna duger bra. Ha en trevlig dag för nu ska jag käka lunch typ, hehe.
Somnade ju ganska sent igår och vaknade sent. Inte så bra, man är lite trött efter resan och man bodde ju högt upp så då blir det lite annat än vanligt. Men nu ska jag inte tänka på det ciao!<3
den ser jättegod ut :)
Är det likadant för er andra bloggare,
att ni aldrig blir bra på kort när det väl gäller? ..
så lite så :D
va gott :D
Svar: Haha, det gör inget :) Kul att du är med och lycka till! :)
Ser gott ut! (y) :)
sv: va bra då! :)
Rätt svar kommer senare :)
Följa varandra via bloglovin? :)
SV: Tack sötis :D !<3
smarrigt! måste testas :)
sv: okej :)
haft en fin dag?
/Shoppaholly
Sv: Hahaha, tack men vad menar du med: tack, det betyder? :P för jag fattar inte, hahaha ursäkta om jag har dåligt minne :P
det skulle jag vilja göra :)
Åh så gott! Det där ska jag göra någon dag :D
varse :D
Rätt svar från gissa kändisen i bloggen nu! :)
nej det är sant ;)
ÅH så gott. :) tack tack. :)
Åh, snälla.. Du är guldvärd om du vill lägga en TILL röst på bilden här nedan som jag tävlar med. :) Vill så gärna hämna topp 3 på listan. :)
Rösta gärna
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=711
Du behöver inte säga att du har röstat. :) Ha en bra dag nu då!
Kolla och se om du är länkad. :D
Hahaha okej, men du måste ha tagit fel blogg :P Hahaha, men du har ändå en fin blogg!
mums :D